(ВІДЕО) На Одещині прикордонники анулювали «гарячі путівки» до Молдови для 15 чоловіків

НАЗАД
25 липня 2024 12:55

22-річного водія, який намагався підвезти до українсько-молдовського кордону п’ятнадцятьох пасажирів, затримали прикордонники Білгород-Дністровського загону на околиці села Підгірне, що на Одещині.

Анулювати закордонні «путівки» подорожнім вдалося завдяки завчасній інформації від оперативників.

Група чоловіків з різних областей України, аби незаконно дістатися Молдови, вирішили скористатися послугами «туроператора», заздалегідь зв’язавшись з ним у телеграм-каналі. Цінова політика такого «турне» варіювалась від 4 до 10 тисяч доларів США з кожного. Отримавши через месенджер інструкції та маршрут руху, чоловіки прибули до населеного пункту прикордоння.

Зайнявши свої місця, у салоні мікроавтобуса, вирушили на зустріч омріяному закордонному життю. Однак, завдяки вмілим діям прикордонного наряду їх було затримано.

Відносно водія до Національної поліції направлено повідомлення про виявлення ознак злочину, передбаченого ст. 332 КК України «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України». Стосовно затриманих складені протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 2 ст. 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України». Справи скеровано до суду.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси